Osnovno usposabljanje odvetnikov zagovornikov mld. storilcev k.d. po Pravilniku- oktober 2023

Vabimo vas na oktobrsko Usposabljanje za odvetnike zagovornike. Gre za osnovno usposabljanje v skladu s Pravilnikom o programu in načinu izvedbe osnovnega in rednega usposabljanja za sodnike, državne tožilce, policiste, zagovornike in poravnalce, ki sodelujejo v postopku proti mladoletniku. Vljudno vabljeni k prijavi na usposabljanje.

Pravilnik ureja vsebine in trajanje osnovnih, potem tudi nadaljnjih rednih usposabljanj, na podlagi novele »O« Zakona o kazenskem postopku (ZKP-O). Namen strokovnega usposabljanja je, da udeleženci osvežijo znanje, pridobijo poglobljena, dodatna in specializirana znanja in se seznanijo z napredkom znanosti na področju obravnavanja mladoletnih storilcev kaznivih dejanj in mladoletniškega prestopništva, zlasti na področju pravic otrok, ustreznih tehnik opravljanja razgovora oziroma zaslišanja, otroške psihologije in sporazumevanja v jeziku, ki je prilagojen otroku, izvrševanja kazenskih sankcij za mladoletnike in razumevanja razvoja mladoletnika.

Osnovno usposabljanje traja 21 pedagoških ur in je tridnevno, po programu, ki ga najdete tukaj. Vsi, ki se boste usposabljanja udeležili, boste prejeli ustrezno potrdilo in boste uvrščeni na seznam odvetnikov, strokovno usposobljenih za zastopanje mladoletnikov, ki ga vodi Odvetniška zbornica Slovenije. Usposabljanje je brezplačno.

Lokacija: Odvetniška zbornica Slovenije (Odvetniška akademija OZS), Slovenska cesta 58, Ljubljana.

Termin: 26., 27. oktober in 3. november 2023

Rok za prijavo je: 13. 10. 2023. Prijavite se na naš elektronski naslov: info@odvetniska-akademija.si

Ponovitve usposabljanja:

–        16., 17. in 24. november 2023

–        7., 8. in 15. december 2023

–        11., 12. in 19. januar 2024

Scroll to Top