Dan odvetniške pravne pomoči PRO BONO 19.12.2023

Kot vsako leto bo tudi tokrat Odvetniška zbornica Slovenije proslavila svoj praznik, ko je iz deželne postala nacionalna zbornica, z akcijo Dan odvetniške pravne pomoči PRO BONO. Jubilejni 13. Dan odvetniške pravne pomoči PRO BONO bo potekal v torek, 19. 12. 2023. 

Veseli nas, da je letos častni pokrovitelj dogodka Varuh človekovih pravic g. Peter Svetina.

Kako do želene pomoči?

S klikom na povezavo: Seznam sodelujočih odvetnikov Dan PRO BONO se vam odpre seznam vseh odvetnikov, ki sodelujejo pri akciji Dan odvetniške pravne pomoči PRO BONO.

Pro bono (brezplačno) pravno pomoč bomo odvetniki nudili v odvetniških pisarnah, po telefonu, preko elektronske pošte ali preko videokonference. Zaradi organiziranosti odvetniških pisarn predlagamo,  da kontaktirate izbranega odvetnika/odvetnico in se najavite – sklicujte se na dan odvetniške pravne pomoči pro bono.

Pro bono (brezplačno) pravno pomoč bomo odvetniki nudili v odvetniških pisarnah, po telefonu, preko elektronske pošte ali preko videokonference. Zaradi organiziranosti odvetniških pisarn predlagamo,  da kontaktirate izbranega odvetnika/odvetnico in se najavite – sklicujte se na dan odvetniške pravne pomoči pro bono. Predlagamo, da vnaprej dostavite morebitno dokumentacijo in svoj opis problema. 

Odvetniki bodo pravno pomoč pro bono nudili tudi v prostorih naslednjih  lokalnih skupnosti, ki so pristopile k naši akciji:

  • Mestna občina Ljubljana, v glavni sejni sobi Magistrata (Mestni trg 1, Ljubljana), od 13.00 do 17.00 ure. Seznam sodelujočih
  • Mestna občina Koper, v sejni sobi v pritličju stavbe Mestne občine Koper, od 8.00 do 17.00 ure. Seznam sodelujočih
  • Mestna občina Nova Gorica, v Stekleni dvorani Mestne občine Nova Gorica, od 8.00 do 16.00 ure
  • Mestna občina Celje, od 9.00 do 16.00 ure
  • Občina Metlika, sejna soba, od 8.30 do 14 ure. Seznam sodelujočih

Slovenski odvetniki želimo pomagati predvsem tistim, ki so pomoči najbolj potrebni in ki si zaradi pomanjkanja finančnih sredstev ne upajo prestopiti praga naših pisarn. Zaradi letošnjih katastrofalnih poplav, ki smo jih doživeli na območju Slovenije bo poudarek na pravni pomoči prizadetim v poplavah.

Odvetniki vam bomo na ta dan posredovali predvsem splošne informacije o problemu oz. sporu in vam pojasnili pravne možnosti, ki vam jih v vašem primeru omogoča zakonodaja in sodna praksa.

Pripominjamo, da lahko odvetniki ljudem, ki že imajo pooblaščence, vendar želijo brezplačno preverjati njihovo delo ali pa se izkaže, da zgolj preverjajo odgovore na svoja vprašanja pri več odvetnikih, pravno pomoč v okviru te akcije tudi odklonimo.

VEČ O Dnevu odvetniške pravne pomoči PRO BONO

Scroll to Top