19. december – Dan odvetniške pravne pomoči pro bono

Slovenski odvetniki bomo v petek, 19. decembra 2014, nudili pro bono (brezplačno) pravno pomoč, pri čemer želimo pomagati predvsem tistim, ki so pomoči najbolj potrebni in ki si zaradi pomanjkanja denarja ne upajo prestopiti praga naših pisarn. 

Pravna pomoč se bo izvajala predvsem ustno, bodisi v pisarni bodisi po telefonu, po predhodni najavi zainteresiranega državljana. 

Odvetniki vam bodo na ta dan predvsem posredovali splošne informacije o problemu oz. sporu in vam pojasnili pravne možnosti, ki vam jih v vašem primeru omogoča zakonodaja in sodna praksa. 

Pripominjamo, da ljudem, ki že imajo pooblaščence, vendar želijo brezplačno preverjati njihovo delo ali pa se izkaže, da zgolj preverjajo odgovore na svoja vprašanja pri več odvetnikih, odvetniki lahko pravno pomoč v okviru te akcije tudi odklonijo. 

Zaradi organiziranosti odvetniških pisarn predlagamo, da vsaj do 17.12.2014 kontaktirate izbranega odvetnika/odvetnico in se najavite - sklicujte se na dan odvetniške pravne pomoči pro bono.

Kako do želene pomoči?

Odvetnika si lahko izberete v spodnjem zemljevidu s klikom na izbrani kraj (če npr. želite odvetnika iz sodnega okrožja Nove Gorice, kliknete na Nova Gorica. Odprl se vam bo seznam odvetnikov, ki bodo tega dne nudili pro bono pravno pomoč v sodnem okrožju Nova Gorica (kraji Nova Gorica, Ajdovščina, Tolmin, Idrija, Solkan..)   V seznamu so kontaktni podatki odvetnika. Če pa želite podrobnejše informacije o odvetniku, kliknite ponovno na izbranega odvetnika. Prikazale se vam bodo dodatne informacije – področja dela, jeziki, zemljevid…)

Kliknite na kraj za prikaz seznama odvetnikov. Kraj predstavlja sodno okrožje in istočasno območni zbor odvetnikov, ki pripadajo temu sodnemu okrožju.

Slovenija OZO Celje Koper Kranj Krško Ljubljana Maribor Pomurje Nova Gorica Novo mesto Ptuj Slovenj Gradec VEČ O Dnevu odvetniške pravne pomoči pro bono